Leerlingenvervoer

Uw kind heeft recht op passend onderwijs, zoals speciaal onderwijs. Maar ook op onderwijs dat aansluit bij uw levensovertuiging. Passend bij de manier waarop u wilt leven, of uw geloof. Soms is zo’n passende school ver weg. Of kan uw kind niet zelfstandig naar school, bijvoorbeeld door een beperking. Dan kunt u mogelijk gebruik maken van leerlingenvervoer. Dit is een vergoeding voor de kosten van het vervoer van en naar school. U heeft hiervoor eerst toestemming nodig van de gemeente.

Met de leerlingenvervoer-vergoeding kan uw kind mogelijk naar een passende school. Er zijn verschillende vergoedingen:

  • Een abonnement voor het openbaar vervoer tussen huis en school. Bijvoorbeeld de bus, de tram of de trein. Ook voor de begeleider.
  • Een vergoeding voor het zelf brengen en halen van uw kind. Bijvoorbeeld met de auto of de brommer.
  • Een vergoeding voor de fiets of brommer van uw kind.

Een aanvraag voor leerlingenvervoer doet u bij de bij de gemeente. Elke gemeente heeft andere afspraken hierover. Kijk voor meer informatie bij de gemeente waar u woont: Huizen, Blaricum, Eemnes of Laren.

Leerlingenvervoer aanvragen

Wilt u leerlingenvervoer aanvragen? Het kan helpen om eerst uw vraag helder te krijgen. Dat kan met het invullen van het Persoonlijk Plan. Maak dan een afspraak met een adviseur. Samen met de adviseur bespreekt u de situatie van uw kind en uw wensen. U hoort dan wat de mogelijkheden zijn. En wat daarvoor nodig is. U kunt hiervoor contact opnemen met het Advies- en informatiepunt van de gemeente.

U kunt ook direct een afspraak maken met de afdeling Leerlingenvervoer.

Telefoon: (035) 528 12 47
E-mail: leerlingenvervoer@huizen.nl

Een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen

Weet u niet precies welke hulp u nodig heeft? Misschien kunt u een bekende vragen om met u mee te denken. Ook kunt u contact opnemen met een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt mee over wat u nodig heeft. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis. Kijk voor meer informatie bij Cliëntondersteuning.