Nieuws

 • Startpunt Geldzaken: voor een volledig financieel overzicht

  (30-08-2018)

  Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Of heeft u juist geld over? Als inwoner van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren kunt u via het online Startpunt Geldzaken stap voor stap uw geldzaken ordenen en een eigen geldplan invullen. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie. Met het Startpunt Geldzaken kunt u uw geldzaken in balans brengen én houden. 

 • Zomersluiting Advies- en Informatiepunt: geen inloopspreekuur

  (24-07-2018)

  In week 31 en 32 (van 30 juli t/m 10 augustus) houdt het Advies- en Informatiepunt geen inloopspreekuur in Huizen en Eemnes. Na deze zomersluiting start het inloopspreekuur weer:

  • Huizen: dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur
  • Eemnes: donderdag van 8.30 tot 12.00 uur

  Het Advies- en Informatiepunt is van 30 juli t/m 10 augustus wél telefonisch bereikbaar via (035) 528 12 47. Mailen kan ook: hbel@sociaalplein.info. Bekijk de pagina 'Contact en openingstijden' voor meer informatie over contactmogelijkheden.

 • GGD opent gesprek over psychische gezondheid

  (31-05-2018)

  Start campagne 'Hey, het is oké'

  Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen. Om meer aandacht te vragen voor de mentale gezondheid is de landelijke campagne ‘Hey, het is oké’ van start gegaan. De campagne richt zich zowel op mensen die te kampen hebben met psychische problemen als op hun omgeving. Want praten over psychische problemen kan erger voorkomen. Ook moedigt de campagne gezonde mensen aan om te werken aan hun mentale fitheid. 

 • Maak kennis met Dunstan Babytaal

  (24-05-2018)

  Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal. Speciaal voor (aanstaande) ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de workshop Dunstan Babytaal op zaterdag 2 juni.

 • Alzheimer Café donderdag 19 april: Dagactiviteiten

  (12-04-2018)

  Mensen met geheugenproblemen krijgen steeds meer moeite met het beginnen en deelnemen aan activiteiten. Door geheugenverlies en verwardheid kan het oppakken van de dagelijkse dingen lastig zijn. Samen activiteiten uitzoeken die passen bij wat iemand kan en wil, kan het leven weer zin en kleur geven. Gastspreker: Henk Jolink, Geheugenhuis Huizen

 • Inwoners en professionals vertellen over HBEL-werkwijze Sociaal Domein

  (13-03-2018)

  In het gemeentehuis van Huizen is dinsdag het boekje ‘Wat nodig is´ gepresenteerd. Het boekje heeft als ondertitel ´De SpiegelTeam-methode in het Sociaal Domein´ en beschrijft de werkwijze van de HBEL-gemeenten. Wethouder Janny Bakker (Sociaal Domein) overhandigde dinsdag het eerste exemplaar aan minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

 • HBEL Jobmaatjesproject wordt vervolgd

  (02-03-2018)

  Het Jobmaatjesproject van ReconnAct in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren gaat door in 2018. Wethouders en ambtenaren van de HBEL-gemeenten zijn positief over de goede resultaten die behaald zijn. Tot nu toe zijn er 60 werkzoekenden uit de bijstand begeleid door Jobmaatjes, waarvan 28 inmiddels een betaalde baan of een werkervaringsplek hebben.

 • Beweegactiviteiten senioren

  (15-02-2018)

  Speciaal voor senioren zijn er op woensdag 28 februari beweegactiviteiten bij Optisport de Meent. Sportief en gezellig!

 • Startpunt Geldzaken

  (08-02-2018)

  Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Of heeft u geld over? Via het online ‘Startpunt Geldzaken’ kunt u stap voor stap uw geldzaken ordenen en uw eigen geldplan maken. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie.

 • 30 dagen gezonder; welke uitdaging ga jij aan?

  (01-02-2018)

  In de maand maart gaan honderden mensen in de regio Gooi en Vechtstreek de uitdaging aan om gezonder te leven. Jong en oud; collega’s en sportteams; gezinnen en vriendengroepen. Welke uitdaging? Die kiest iedereen zelf! Doe je ook mee? Meld je direct aan. Je kunt alleen meedoen, maar ook samen met anderen.

 • Sportactiviteiten senioren - wijkcentrum de Draaikom

  (07-11-2017)

  Oostermeent Sportief is een initiatief van de gemeente Huizen. Onze buurtbeweegcoaches organiseren wekelijks beweeg- en sportaanbod voor senioren in de wijk Oostermeent.

 • Special Geldzaken

  (05-10-2017)

  De gemeenten HBEL (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren) hebben zich aangesloten bij het Startpunt Geldzaken van het Nibud. In de special Geldzaken die de gemeenten hebben ontwikkeld, is hier meer over te lezen. In de special kunt u daarnaast vinden wat de eerste stappen zijn bij het verlies van een baan. Ook ziet u wat er allemaal verandert op het moment dat iemand 18 wordt of met pensioen gaat.