Nieuws

 • Kijk jij om?

  (22-10-2020)

  Mensen kunnen om diverse redenen de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Dit kan zich uiten in verward of zorgwekkend gedrag. Juist in deze tijd, met angst, stress of minder contact, is aandacht voor mensen die hulp nodig hebben belangrijk.

 • Maak als werkgever kans op een Jongerenvoucher

  (11-06-2020)

  Heeft of wilt u iemand met een leeftijd van 18 t/m 26 jaar uit Huizen, Blaricum, Eemnes of Laren in dienst? U maakt kans op de jongerenvoucher!

 • Zorg je voor een ander? MantelzorgNL helpt

  (28-04-2020)

  Zorg jij voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende ouder, kind, ander familielid, vriend of buur? Dan ben je mantelzorger. Je hoeft jezelf natuurlijk geen mantelzorger te noemen. Het gaat erom dat je langdurig voor iemand zorgt vanuit je persoonlijke betrokkenheid. Het zorgen voor je naasten is misschien door de maatregelen die de overheid heeft genomen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zwaarder geworden.

 • Onze dienstverlening

  (22-04-2020)

  De huidige maatregelen die het kabinet heeft genomen, zijn bedoeld om besmetting met het coronavirus in te dammen. Door zoveel mogelijk thuis te blijven, bijeenkomsten te mijden, 1,5 meter afstand tot anderen te houden en bij (lichte) klachten thuis te blijven, wordt de kans op het overdragen van het virus steeds kleiner. Maatschappelijke Zaken HBEL volgt de landelijke maatregelen, houdt zich daaraan en roept iedereen op om dit ook te doen. Voor de volledigheid leest u alle maatregelen op de website van de Rijksoverheid

 • Cliëntondersteuning bereikbaar voor uw vragen

  (16-04-2020)

  Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende tijd en soms ook eenzaam. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd. Cliëntondersteuning gaat gewoon door. Een cliëntondersteuner denkt met u mee en geeft u informatie en advies, zodat u zelf weer verder kunt. Dus hebt  u een hulpvraag? Bel of mail!

 • Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

  (02-04-2020)

  Deze week is de website corona.steffie.nl gestart. Op de website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. 

 • Geldkrant Minder inkomen

  (30-03-2020)

  Opeens minder geld beschikbaar: dat geeft stress. Hoe gaat u daarmee om?

 • Doelgroepenvervoer van en door gemeenten

  (28-02-2020)

  De samenwerkende gemeenten in Gooi en Vechtstreek willen het Wmo-vervoer, leerlingenvervoer, jeugdhulpvervoer en het vervoer van en naar dagbesteding zelf uitvoeren en bundelen onder de vlag van Regio Gooi en Vechtstreek. De gemeenten geven hiermee invulling aan de versterking van de dienstverlening van het sociaal domein, één van de speerpunten uit de Regionale Samenwerkingsagenda 2019-2022.

 • Informatie over Wmo-vervoer Laren

  (27-02-2020)

  Het Wmo-vervoer in Laren wordt momenteel door Latax verzorgd. In februari 2020 heeft de gemeente de overeenkomst met Latax voor het Wmo-vervoer opgezegd. De overeenkomst loopt nog tot en met 31 december 2020. Voor inwoners die recht hebben op Wmo-vervoer, blijft het vervoer geregeld. 

 • Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt nieuwe leden

  (11-02-2020)

  De Adviesraad Sociaal Domein Huizen-Blaricum- Eemnes- Laren (verder HBEL) zoekt enthousiaste inwoners uit Huizen die vanuit betrokkenheid, deskundigheid, en/of persoonlijke ervaring, interesse of netwerk kunnen adviseren over de onderwerpen binnen het sociaal domein.

 • Zing mee in de bibliotheek

  (23-01-2020)

  Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum viert feest. De bibliotheek bestaat 100 jaar en dat laten ze horen. Op vrijdag 7 februari is er een sing-along om 13.30 uur in Bibliotheekvestiging Huizen voor anderstaligen tijdens het wekelijkse taal-café. De mooiste Nederlandstalige liedjes passeren de revue.

 • Eigen bijdrage Wmo 2020

  (21-01-2020)

  De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan blijven meedoen aan de samenleving en zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Als u ondersteuning vanuit de Wmo nodig heeft, betaalt u daarvoor een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is in 2020 maximaal € 19,00 per maand.

 • Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

  (10-01-2020)

  Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet samen met je gezin een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Daarom organiseert Jeugd en Gezin de cursus Positief Opvoeden, speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben.

 • IkPas: drink een maand geen alcohol

  (17-12-2019)

  Op 1 januari start de jaarlijks terugkerende landelijke actie IkPas. Deelnemers drinken de hele maand januari geen alcohol. Zo worden ze zich bewuster van hun eigen drinkgewoonten en kunnen ze ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven. 

 • Kosten Wmo-taxi naar €0,65 per zone

  (13-12-2019)

  Vanaf 1 januari 2020 gaan inwoners met een Wmo-taxipas €0,05 meer betalen per zone. In totaal komen de kosten dan op € 0,65 per zone. De verhoging van het tarief heeft te maken met de jaarlijkse indexering.

 • Week tegen Kindermishandeling

  (18-11-2019)

  Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november) verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die geconfronteerd zijn met kindermishandeling. U kunt de verhalen lezen op de website weektegenkindermishandeling.nl.

 • Landelijke Ongehinderd Testdag

  (08-10-2019)

  Op 9 oktober 2019 is de tweede landelijke Ongehinderd Testdag. Op deze dag wordt de toegankelijkheid van verschillende locaties binnen de gemeente Huizen in kaart gebracht.

 • Week van de Opvoeding in Huizen

  (07-10-2019)

  Iedere opvoeder wil een leuke band met zijn of haar kind. Soms kun je een duwtje in de goede richting gebruiken om de band met je kind (nog) sterker te maken. Om tussen het druk-druk-druk door tijd voor elkaar te maken en iets leuks te doen samen.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (02-10-2019)

  Van 1 tot en met 8 oktober is het de landelijke Week tegen  Eenzaamheid. Ook Huizen doet mee.

 • JOB-festival ‘Op weg naar werk’

  (02-10-2019)

  Stichting ReconnAct HBEL organiseert zaterdag 5 oktober van 12.30 tot 17.00 uur in winkelcentrum Oostermeent in Huizen een JOB-festival met als thema ‘OP WEG NAAR WERK.

 • Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

  (02-10-2019)

  Bij een scheiding komt er veel op je af. Je moet samen met je gezin een nieuwe balans vinden en dat valt niet altijd mee. Daarom organiseert Jeugd en Gezin de cursus Positief Opvoeden, speciaal voor ouders die een scheiding achter de rug hebben. 

 • Warm onthaal voor fietsers 2bike4alzheimer

  (23-09-2019)

  Zorgverleners en cliënten van Huizer zorgcentrum De Oude Pastorie onthaalden zaterdagavond 21 september de fietsers van 2bike4alzheimer. Ruim 300 deelnemers fietsten dit weekend in estafettevorm 400 kilometer voor het goede doel: een toekomst zonder dementie. Zorginstelling De Oude Pastorie richtte een rustplaats in voor de fietsers en verzorgde iets te eten en drinken. Wethouder Maarten Hoelscher serveerde hoogstpersoonlijk soep aan de fietsers. Met 2bike4alzheimer werd in totaal €192.372 opgehaald voor onderzoek naar dementie.

 • Campagne 'Hier fix je NIX' gestart

  (23-09-2019)

  Afgelopen zaterdag 21 september is de regionale campagne Hier fix je NIX gestart. Samen met andere gemeenten in de regio neemt gemeente Huizen hiermee het initiatief om alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

 • Cursus: Opvoeden, zo hou je het leuk

  (23-09-2019)

  Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook lastig. Want wat doe je als je kind bijvoorbeeld niet wil luisteren of erg driftig is? Je kunt deze vragen zelf oplossen, maar ook gebruikmaken van tips en trucs van anderen. Dit kan bij Jeugd en Gezin tijdens de cursus ‘Opvoeden, zo hou je het leuk’. 

 • Vernieuwd kindarrangement HBEL

  (19-09-2019)

  Maatschappelijke Zaken heeft een nieuw kindarrangement. Dit is een digitaal pakket dat we aanbieden aan inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Het arrangement is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die leven in een gezin met een laag inkomen.

 • Week van de Alfabetisering

  (05-09-2019)

  Van 9 tot en met 15 september is de Week van de Alfabetisering. Dan zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

 • Cursus 'Baby in huis' voor kersverse ouders

  (03-09-2019)

  De eerste maanden met een baby kom je voor allerlei nieuwe situaties te staan. Leuk en tegelijkertijd ook spannend. Wat heeft mijn baby nodig? Doe ik het wel goed? Hoe pakken andere ouders dit aan? Speciaal voor kersverse ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de cursus 'Baby in huis'.

 • Gratis training 'Stoppen met roken'

  (20-08-2019)

  Wilt u graag stoppen met roken? Wilt u daar hulp bij krijgen? Meld u dan vóór 1 september aan voor een gratis training via www.rookvrijegeneratiegv.nl/stoppen.

 • Huizen en Blaricum starten met budgetcoaches voor jongeren

  (13-08-2019)

  De gemeenten Huizen en Blaricum starten op 1 september met de inzet van budgetcoaches voor jongeren tot 21 jaar om bij te dragen aan een financieel sterke positie in de toekomst. 

 • Nieuwe openingstijden Advies- en Informatiepunt

  (28-05-2019)

  Vanaf 15 juni wijzigen de openingstijden van het Advies- & Informatiepunt (voor Maatschappelijke Zaken) in Huizen en Eemnes. Hier kunt u terecht voor vragen over zorg en welzijn, werk en inkomen, en jeugd(hulp).

 • Landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’

  (28-05-2019)

  De landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’ is van start gegaan. Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 zo hoog. Dat is zonde. Kom jij eruit?

 • Iets betekenen voor een ander? Kijk eens bij vacatures voor vrijwilligerswerk!

  (01-04-2019)

  Vrijwilligerswerk is een waardevolle en dankbare manier om iets te betekenen voor iemand anders. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, denk aan helpen bij de scouting, administratief werk verrichten voor een kleine organisatie, bij een ouder iemand op de koffie gaan of op pad gaan met iemand die nog niet heel lang in Nederland woont.

 • Advies- en Informatiepunt Laren vanaf 5 april

  (28-03-2019)
 • Zorgen over iemand in uw buurt?

  (27-02-2019)

  De afgelopen jaren zijn er veel meer meldingen gedaan bij de politie over mensen met verward gedrag. De incidenten worden vaak steeds heftiger. Om deze reden zijn de gemeenten in de Regio Gooi en Vechtstreek gestart met een campagne om inwoners te informeren over wat zij kunnen doen als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving.

 • Soa-poli in Bussum

  (15-02-2019)

  GGD Gooi en Vechtstreek heeft sinds 14 februari een soa-poli aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum.

 • Bibliotheek helpt bij invullen belastingaangifte

  (13-02-2019)

  Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum werkt met Versa Welzijn Huizen en de BasBEL samen op het gebied van belastingaangiftes.

 • Kom in actie bij vermoedens van huiselijk geweld

  (11-02-2019)

  Huiselijk geweld en kindermishandeling komen nog steeds op grote schaal voor. Het is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland.

 • Doe mee aan de GGD actie ' 30dagengezonder'

  (07-02-2019)

  Iedereen weet zelf precies wat hij of zij kan doen om zich gezonder te voelen. Welke uitdaging ga jij 30 dagen aan?

 • Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

  (07-02-2019)

  Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? De cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders kan je daarbij helpen

 • Extraatje voor de feestdagen voor kinderen uit minimagezinnen

  (06-12-2018)

  Net als vorig jaar, hebben de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren vorige week cadeaupakken uitgereikt aan gezinnen met kinderen die van een minimum inkomen moeten leven.

 • Meepraten over een vitaler en sociaal sterker Huizen

  (08-11-2018)

  Gemeente Huizen maakt nieuw beleid op sociaal-maatschappelijk gebied. Het gaat bijvoorbeeld om ondersteuning aan inwoners (van jong tot oud), meedoen in de samenleving, werken en een gezonde leefstijl.

  Om straks beleid te hebben dat goed aansluit bij inwoners van Huizen, willen we graag met u in gesprek over verschillende thema’s. Bijvoorbeeld het tegengaan van eenzaamheid en de ondersteuning aan mantelzorgers.

 • Supergewone mensen gezocht

  (01-11-2018)

  In heel Nederland is een tekort aan pleegouders. Hierdoor is er onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Er zijn in totaal wel 3500 pleegouders nodig. In Gooi en Vechtstreek zoeken we zoveel mogelijk pleegouders om deze kinderen een veilig thuis te bieden. Als pleegouder bied je veiligheid én een tijdelijk thuis.

 • Startpunt Geldzaken: voor een volledig financieel overzicht

  (30-08-2018)

  Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Of heeft u juist geld over? Als inwoner van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren kunt u via het online Startpunt Geldzaken stap voor stap uw geldzaken ordenen en een eigen geldplan invullen. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie. Met het Startpunt Geldzaken kunt u uw geldzaken in balans brengen én houden. 

 • GGD opent gesprek over psychische gezondheid

  (31-05-2018)

  Start campagne 'Hey, het is oké'

  Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen. Om meer aandacht te vragen voor de mentale gezondheid is de landelijke campagne ‘Hey, het is oké’ van start gegaan. De campagne richt zich zowel op mensen die te kampen hebben met psychische problemen als op hun omgeving. Want praten over psychische problemen kan erger voorkomen. Ook moedigt de campagne gezonde mensen aan om te werken aan hun mentale fitheid. 

 • Maak kennis met Dunstan Babytaal

  (24-05-2018)

  Krijg je bijna een baby of heb je net een baby gekregen? Maak dan kennis met Dunstan Babytaal. Speciaal voor (aanstaande) ouders biedt Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek de workshop Dunstan Babytaal op zaterdag 2 juni.

 • Inwoners en professionals vertellen over HBEL-werkwijze Sociaal Domein

  (13-03-2018)

  In het gemeentehuis van Huizen is dinsdag het boekje ‘Wat nodig is´ gepresenteerd. Het boekje heeft als ondertitel ´De SpiegelTeam-methode in het Sociaal Domein´ en beschrijft de werkwijze van de HBEL-gemeenten. Wethouder Janny Bakker (Sociaal Domein) overhandigde dinsdag het eerste exemplaar aan minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

 • Beweegactiviteiten senioren

  (15-02-2018)

  Speciaal voor senioren zijn er op woensdag 28 februari beweegactiviteiten bij Optisport de Meent. Sportief en gezellig!

 • Startpunt Geldzaken

  (08-02-2018)

  Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Heeft u financiële zorgen? Of heeft u geld over? Via het online ‘Startpunt Geldzaken’ kunt u stap voor stap uw geldzaken ordenen en uw eigen geldplan maken. In de geldplannen staan adviezen, tips en belangrijke actiepunten die passen bij uw situatie.

 • 30 dagen gezonder; welke uitdaging ga jij aan?

  (01-02-2018)

  In de maand maart gaan honderden mensen in de regio Gooi en Vechtstreek de uitdaging aan om gezonder te leven. Jong en oud; collega’s en sportteams; gezinnen en vriendengroepen. Welke uitdaging? Die kiest iedereen zelf! Doe je ook mee? Meld je direct aan. Je kunt alleen meedoen, maar ook samen met anderen.

 • Sportactiviteiten senioren - wijkcentrum de Draaikom

  (07-11-2017)

  Oostermeent Sportief is een initiatief van de gemeente Huizen. Onze buurtbeweegcoaches organiseren wekelijks beweeg- en sportaanbod voor senioren in de wijk Oostermeent.

 • Special Geldzaken

  (05-10-2017)

  De gemeenten HBEL (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren) hebben zich aangesloten bij het Startpunt Geldzaken van het Nibud. In de special Geldzaken die de gemeenten hebben ontwikkeld, is hier meer over te lezen. In de special kunt u daarnaast vinden wat de eerste stappen zijn bij het verlies van een baan. Ook ziet u wat er allemaal verandert op het moment dat iemand 18 wordt of met pensioen gaat.