Extraatje voor de feestdagen voor kinderen uit minimagezinnen (06-12-2018)

Net als vorig jaar, hebben de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren vorige week cadeaupakken uitgereikt aan gezinnen met kinderen die van een minimum inkomen moeten leven.

Naast een bon van 100,- euro die in de supermarkt kan worden besteed, bevatte het pakket een VVV-bon ter waarde van 50,- euro per kind. Die VVV-bon is specifiek bedoeld voor cadeaus voor kinderen tot 18 jaar. Het gaat in totaal om 325 gezinnen in de vier gemeenten. Zij zijn per brief uitgenodigd om het cadeaupakket op te halen. 

‘Klijnsma-gelden’

Elk jaar ontvangen gemeenten aanvullende middelen van het Rijk, de zogenaamde Klijnsma-gelden. Dat geld is bedoeld voor met name kinderen die opgroeien in situaties waar sprake is van een laag inkomen. De feestdagen zijn een extra dure periode. Bij minimagezinnen met kinderen is er meestal geen geld voor cadeaus of een feestelijke maaltijd. Voor kinderen - maar ook voor hun ouders - is dit niet altijd makkelijk. Daarom gebruikt de gemeente een deel van de ‘Klijnsma-gelden’ voor een extraatje voor de feestdagen voor kinderen uit gezinnen die van een minimum leven, zoals bijstandsouders met kinderen en ouders die alleen bijzondere bijstand hebben gekregen.