GGD opent gesprek over psychische gezondheid (31-05-2018)

Start campagne 'Hey, het is oké'

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen. Om meer aandacht te vragen voor de mentale gezondheid is de landelijke campagne ‘Hey, het is oké’ van start gegaan. De campagne richt zich zowel op mensen die te kampen hebben met psychische problemen als op hun omgeving. Want praten over psychische problemen kan erger voorkomen. Ook moedigt de campagne gezonde mensen aan om te werken aan hun mentale fitheid. 

GGD Gooi en Vechtstreek sluit aan bij deze campagne. Want hoewel 6 op de 10 volwassen in de regio Gooi en Vechtstreek aangeeft ‘lekker in zijn vel’ te zitten, heeft ruim 3 op de 10 volwassenen een matig risico op een depressie op angststoornis. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij vroegtijdig met hun psychische gezondheid aan de slag gaan. 

Waar te vinden? 

De website www.ggdgv.nl/heyhelpt geeft meer informatie over psychische gezondheid. Ook bevat de website een online zelftest, gratis trainingen om snel beter in je vel te zitten, tips om het gesprek over psychische problemen te openen en verwijzingen naar hulp. Op verschillende plekken in Gooi en Vechtstreek wordt door middel van bijvoorbeeld social media, filmpjes en posters aandacht gevraagd voor ‘Hey, het is oké’. Ook tijdens het Gezondheidsfestival in Muiden (2 juni) is hier aandacht voor. Samen met ambassadeurs van de stichting Samen Sterk Zonder Stigma gaat de GGD met bezoekers in gesprek over psychische gezondheid. 

hoe gaat het echt met je-afbeelding