HBEL Jobmaatjesproject wordt vervolgd (02-03-2018)

Het Jobmaatjesproject van ReconnAct in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren gaat door in 2018. Wethouders en ambtenaren van de HBEL-gemeenten zijn positief over de goede resultaten die behaald zijn. Tot nu toe zijn er 60 werkzoekenden uit de bijstand begeleid door Jobmaatjes, waarvan 28 inmiddels een betaalde baan of een werkervaringsplek hebben.

Het jobmaatjesproject is in februari 2017 van start gegaan. In 2018 begeleiden Jobmaatjes ook nieuwe doelgroepen zoals statushouders en jongeren.

Jobmaatjes geven persoonlijke aandacht 

Jobmaatjes van ReconnAct geven in eerste instantie vooral persoonlijke aandacht, rust, structuur, respect en veiligheid. Vanuit die basishouding werken jobmaatjes om de werkzoekenden (weer) op weg te helpen naar werk. Bijvoorbeeld door advies te geven over CV en sollicitatiebrief, gesprekken voor te bereiden, te helpen met inrichten van LinkedIn en het inzetten van netwerken. Als jobmaatje ben je echt van betekenis voor een ander.

10 nieuwe jobmaatjes gezocht

Voor de komende periode zoekt ReconnAct nog 10 extra jobmaatjes. Na een gratis training kun je aan de slag om werkzoekenden te ondersteunen in het vinden van werk. Je onderhoudt contact met andere jobmaatjes en je wisselt ervaringen uit o.a. tijdens intervisiebijeenkomsten en andere jobmaatjes activiteiten.

Wil jij jobmaatje worden?

Lijkt het je leuk om jobmaatje te worden? Wil je wat verder praten? Neem dan contact op met een van de projectleiders: Paul Koeleman: 06-51153890. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van ReconnAct.