Huizen en Blaricum starten met budgetcoaches voor jongeren (13-08-2019)

De gemeenten Huizen en Blaricum starten op 1 september met de inzet van budgetcoaches voor jongeren tot 21 jaar om bij te dragen aan een financieel sterke positie in de toekomst. 

De wethouders Maarten Hoelscher (Huizen) en Gerard Knoop (Blaricum) bezochten de budgetcoaches op 12 augustus.

Op tijd erbij zijn

Wethouder Maarten Hoelscher (Huizen) vindt het belangrijk dat er budgetcoaches specifiek voor jongeren zijn. “Om schulden te voorkomen moet je er op tijd bij zijn. Dat doen we door ons te richten op jongeren die aan het begin van hun financiële ‘carrière’ staan. Daar is een wereld te winnen. Deze aanpak past helemaal binnen ons beleid van preventie en vroegsignalering”, aldus Maarten Hoelscher.

Wethouder Gerard Knoop (Blaricum): “Het is belangrijk om financiële problemen bespreekbaar te maken. De budgetcoach kan daarbij helpen. Door samen te kijken naar oplossingen die passen bij de situatie en persoonlijkheid van de jongere. Want schulden leveren stress op en dat willen we zeker voorkomen.”

Proefperiode

Er wordt gestart met twee budgetcoaches bij Versa Welzijn voor een proefperiode van twee jaar.

Over de budgetcoaches

De budgetcoaches geven voorlichting en advies aan jongeren op plekken als scholen, jeugdcentra en andere plaatsen waar jongeren veel komen. Verder begeleidt de budgetcoach jongeren bij het oplossen van schulden. De budgetcoach beantwoordt (financiële) vragen van jongeren op een inloopspreekuur en via WhatsApp. Ieder jongere uit Huizen of Blaricum is van harte welkom.

Inloopspreekuren

Huizen: iedere maandagmiddag van 15:30 tot 17:30 uur in Connect. Adres: Gooierserf 124, 1276 KV Huizen
Blaricum: iedere dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:30 uur in De Malbak. Adres: Wetering 122, 1261 MW Blaricum

Telefoonnummer voor vragen via WhatsApp

Jongeren kunnen vragen stellen via WhatsApp aan de budgetcoaches op telefoonnummers:
Nathalie: 06 13 23 88 94
Talar: 06 13 10 75 86