Vernieuwd kindarrangement HBEL (19-09-2019)

Maatschappelijke Zaken heeft een nieuw kindarrangement. Dit is een digitaal pakket dat we aanbieden aan inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Het arrangement is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die leven in een gezin met een laag inkomen.

Digitaal platform 'Meedoen HBEL'

Meedoen HBEL is een online platform waar u bijvoorbeeld een vergoeding kunt aanvragen voor een ID-kaart of schoolkosten voor uw kind. Daarnaast kunt u aanspraak maken op een tweedehands fiets, een kledingpakket, zwemabonnement of een cadeaukaart voor een uitje of een cadeau voor uw kind. Van welke producten uw kind gebruik kan maken, hangt af van de leeftijd. Op www.meedoenhbel.nl vindt u meer informatie.

Gebruikmaken van de regeling

Had u op 1 september een bijstandsuitkering en minimaal één kind in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar? Dan hoeft u verder niets te doen. Wij hebben uw gegevens en zullen voor u een account aanmaken. Hierover heeft u van ons een brief ontvangen. Heeft u geen uitkering maar wel een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u ook gebruikmaken van de regeling. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor mensen die een schuldentraject volgen en daardoor een laag besteedbaar inkomen hebben. In deze twee situaties beoordeelt de gemeente of u aanspraak kunt maken op het kindarrangement.

Voor een overzicht van alle voorwaarden kijkt u op www.meedoenhbel.nl. Wilt u een aanvraagformulier? Neem dan contact op met het Advies en Informatiepunt van Maatschappelijke Zaken via het nummer (035) 528 12 47.