Week van de Opvoeding in Huizen (07-10-2019)

Iedere opvoeder wil een leuke band met zijn of haar kind. Soms kun je een duwtje in de goede richting gebruiken om de band met je kind (nog) sterker te maken. Om tussen het druk-druk-druk door tijd voor elkaar te maken en iets leuks te doen samen.

In het Hand-in-Handboekje staan leuke tips om een glimlach op je gezin te toveren. Jeugd en Gezin en de gemeente Huizen delen de boekjes uit op schoolpleinen van 7 tot en met 10 oktober. Dan is het namelijk de Week van de opvoeding.

Voorbeelden van tips zijn:

  • logeer een nachtje op de kamer van je kind, compleet met koffer, ontbijt en kletsen in het donker;
  • maak een bucketlist van dingen die je samen wilt doen en streep er elke week eentje af;
  • ga samen op avontuur, stap bijvoorbeeld samen in de eerste trein die het station binnen rijdt;
  • maak zelf een gekke-bekken-memory met foto’s van jullie zelf;
  • een rondje joggen? Laat je kind meefietsen!

Als je zelf een leuke tip hebt, kun je die delen op www.fijnedagvandaag.nl

En gaat het even niet zo leuk of heb je zorgen of vragen over je kind? Weet dan dat elke ouder of opvoeder dat wel eens heeft. Je staat er dan niet alleen voor. Bij Jeugd en Gezin kun je altijd terecht met je vagen: www.jggv.nl, 035-6926350.

Opvoeden doen we samen, hand in hand.

Maandagavond 7 oktober is om 19.30 uur Relax Mama! In de bibliotheek in Huizen. Dit is gratis, maar het is fijn als moeders zich wel even aanmelden via: opvoedladder@versawelzijn.nl. Vooral leuk voor ouders van jonge kinderen, niet alleen de lezing, maar ook de website www.clubvanrelaxtemoeders.nl. De moeders die een avondje relativeren en lachen over het moederschap, krijgen een spiegel voorgehouden, kunnen hun ervaringen delen, oefeningen doen én een prijs winnen met een quiz. Degene die wint, mag zich de meest relaxte moeder van Huizen noemen en wint een Relax Mama-product.