Opleidingen

Een opleiding helpt u bij het vinden van werk dat bij u past. Ook een rijbewijs kan daarbij helpen. Bovendien is het belangrijk dat u de Nederlandse taal voldoende spreekt, leest en schrijft. Het kan daarom verstandig zijn om een extra opleiding te doen. Dit kan vaak naast uw werk. Soms kan het ook in werktijd.

Thuis een opleiding doen

NCOI, LOI en de Volksuniversiteit bieden veel opleidingen aan. Soms moet u ergens heen om lessen te volgen. Maar vaak kunt u de opleiding gewoon thuis doen. U kiest wat bij u past. De opleiding betaalt u zelf. Tenzij uw werkgever deze voor u betaalt.

Leren en werken combineren

Bij sommige bedrijven kunt u leren en werken combineren. U volgt dan een opleiding op de werkvloer. Wat u leert, brengt u direct in praktijk. Op vacaturesites wordt dit vaak een ‘betaalde opleiding’ genoemd. Kijk bijvoorbeeld eens op de website Werk, YoungCapital, Vacatures, Uitzendbureau, Nationale Vacaturebank, Jobbird, LinkedIn, Monsterboard of Hulp.

Leren met een uitkering

Ontvangt u een uitkering en wilt u een opleiding volgen? Op het opleidingenportaal van de gemeente staan veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een opleiding sociale media, Word of Excel doen. Of beter leren solliciteren. Deze opleidingen zijn gratis. U leert in uw eigen tempo en waar u maar wilt.

Taal- en computercursussen

Het is belangrijk dat u de Nederlandse taal kunt spreken, lezen en schrijven. En dat u goed overweg kunt met de computer. Bij Taal- en computercursussen kunt u hier meer over lezen. 

Geen werk en geen diploma

Heeft u geen werk en ook geen diploma? Neem dan contact op met ROC Hilversum. Vraag wat er voor u mogelijk is. Misschien kunt u toch een opleiding doen.

Ben je tussen de 18 en 23 jaar? Meld je dan aan bij het Regionaal Meld- en coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters. Samen bespreek je wat er voor jou mogelijk is. Het is goed te weten wanneer je leerplichtig bent. Kijk bij Onderwijs voor meer informatie hierover.