Regelingen

Heeft u toch meer of andere hulp nodig? Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden om u verder te helpen. Informatie over de belangrijkste regelingen en hoe deze aangevraagd moeten worden, vindt u op deze pagina.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met het Advies- en informatiepunt van de gemeente.

 • Bijstand

  Heeft u geen werk? Of heeft u te weinig geld om van rond te komen? Dan kunt u misschien een bijstandsuitkering krijgen van de gemeente. Het doel is dat iedereen die kán werken, ook werkt. En op die manier meedoet in de samenleving. Dit stimuleert de gemeente op allerlei manieren.

 • Bijzondere bijstand

  Heeft u weinig inkomen en weinig eigen geld? En heeft u (onverwachte) uitgaven die echt nodig zijn, maar die u moeilijk kunt betalen? Bijvoorbeeld bij ziekte, een verhuizing of echtscheiding. Dan heeft u misschien recht op bijzondere bijstand. Dit is een geldvergoeding van de gemeente.

 • Kindarrangement Meedoen HBEL

  Ieder kind moet kunnen meedoen aan schooluitjes of andere activiteiten. Ook als hun ouders dat niet zelf kunnen betalen. Voor gezinnen met een laag inkomen is er daarom het kindarrangement. Dit is een pakket van producten en vergoedingen. Dit is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

 • Mantelzorg en mantelzorgcompliment

  U bent mantelzorger als u langere tijd en onbetaald voor een ander zorgt. Meestal is dat voor iemand die u goed kent, zoals uw partner, kind, familielid, vriend of iemand in uw buurt. Mantelzorg is belangrijk zorg. Het is dankbaar werk, maar het kan ook zwaar zijn. Het is belangrijk dat u als mantelzorger niet overbelast raakt. Daarom bestaat er ondersteuning voor mantelzorgers. 

 • Persoonsgebonden budget (pgb)

  Wanneer bekend is welke zorg u nodig heeft, is wellicht een persoonsgebonden budget (pgb) mogelijk. Een persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg of ondersteuning kunt inkopen. Voor uzelf of voor uw kind. Naar eigen wens en behoefte. U kiest zelf wie u wilt inhuren. Dit kan een persoon zijn, maar ook een organisatie. Een pgb geeft u veel vrijheid en ruimte. Maar het betekent ook veel regelwerk voor uzelf.

 • Schuldhulp

  Heeft u schulden gemaakt? Maar weet u niet hoe u daar weer uit komt? Dan kunt u bij de gemeente ‘schuldhulp’ aanvragen. Deze hulp is gratis. Wel moet u ouder zijn dan 18 jaar en een vaste verblijfplaats hebben. 

 • Wmo-taxi

  Reist u regelmatig maar kunt u, vanwege een beperking, niet meer zelfstandig reizen met bus, tram of trein? Of kunt u uw vervoer niet (meer) zelf regelen? Ook niet met hulp van familie, vrienden, bekenden of vrijwilligers? Dan kan de Wmo-taxi een oplossing voor u zijn.