Kindarrangement

Steeds meer kinderen groeien op in armoede. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen aan sporten, uitjes met school of met andere kinderen. De gemeente wil juist dat alle kinderen wel mee kunnen doen in hun omgeving en krijgt hier extra geld voor. Hiermee vergoedt de gemeente verschillende activiteiten, zodat toch elk kind mee kan doen. Deze regeling heet het kindarrangement. 

Wat vergoedt de gemeente? 

Voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar uit Laren en Blaricum kunt u bijvoorbeeld een gratis bibliotheekabonnement aanvragen. Voor kinderen in Huizen en Eemnes is het bibliotheekabonnement al gratis. Of in de zomer een abonnement aanvragen voor zwembad Sijsjesberg in Huizen, of een 10-badenkaart bij zwembad de Biezem in Laren. 

Heeft uw kind iets anders nodig?

Niet ieder kind heeft hetzelfde nodig om mee te kunnen doen. Misschien heeft uw kind iets anders nodig? Soms is hulp vanuit de bijzondere bijstand dan mogelijk. U kunt alleen een beroep doen op bijzondere bijstand als er geen andere mogelijkheden voor uw kind zijn. Samen met een adviseur van de gemeente bespreekt u wat er mogelijk is. 

Voor wie is het kindarrangement?

U heeft alleen recht op een vergoeding vanuit het kindarrangement als uw (gezamenlijk) inkomen (uitkering of werk) niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De actuele bijstandsnorm vindt u op de website van de Rijksoverheid

Hoe vraagt u het kindarrangement aan?

Denkt u dat u voor uw kind(eren) gebruik kan maken van deze regeling? Neem dan contact op met het Advies- en informatiepunt van de gemeente. 

Wat vergoedt de gemeente niet? 

De gemeente vergoedt bijvoorbeeld geen (extra) kleding. De gemeente vergoedt ook geen schoolspullen. 

Heeft u nog vragen?

Voor al uw vragen kunt u terecht bij het Advies- en informatiepunt