Taal- en computercursussen

Meedoen in de Nederlandse samenleving gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat u de Nederlandse taal kunt spreken, lezen en schrijven. En dat u goed overweg kunt met de computer. Want steeds meer dingen moet u digitaal regelen. Daarom zijn er verschillende taal- en computercursussen. Vaak gratis.

Nederlands leren

Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Wilt u beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Dan kunt u terecht bij het Digi&Taalhuis. U kunt een afspraak maken of naar een inloopspreekuur komen. Samen met een adviseur bespreekt u de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een taalcursus volgen. Of kennismaken met iemand die u met de Nederlandse taal helpt. De meeste activiteiten zijn gratis.U kunt ook een taalcursus Nederlands volgen bij het ROC van Amsterdam (locatie Hilversum), Top Taal, SIPI en Danner & Danner. Ook deze cursussen zijn gratis. Het Digi&Taalhuis kan u helpen om een passende cursus te kiezen Er zijn een beperkt aantal cursussen per jaar beschikbaar.    

Let op. Moet u nog inburgeren? Dan kunt u zich niet inschrijven voor een taalcursus. Kijk hieronder bij het kopje ‘Inburgeren’.

Contact Digi&Taalhuis:

Inloopspreekuur:

Iedere maandag van 13:30 tot 15:00 uur
Plein 2000 in Huizen

Met de computer werken

Vindt u het moeilijk om met de computer te werken? Bijvoorbeeld om een afspraak met de gemeente te maken? Of om in te loggen bij de Belastingdienst? Ook dan kunt u terecht bij Digi&Taalhuis. Er zijn cursussen waarin u beter leert omgaan met de computer. Of hoe u op het internet sneller vindt wat u zoekt.

Contact Digi&Taalhuis

Inloopspreekuur:

Iedere maandag van 13:30 tot 15:00 uur
Plein 2000 in Huizen

Inburgeren

Wilt u meer weten over inburgeren, de inburgeringscursus of het inburgeringsexamen in uw omgeving? Ga dan naar de website Vluchtelingenwerk. Algemene informatie over inburgeren vindt u op de website Inburgeren van de overheid.

Wilt u inburgeren en zoekt u een school? Kijk dan op de website Ik wil inburgeren. Daar vindt u een lijst met scholen waar u een inburgeringscursus of -examen kunt doen.