Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om toch daar te komen waar u wilt zijn of moet zijn. Met hulp van anderen. U vindt ook tips om beter op de been te blijven.

Wat kan ik zelf doen (met hulp van anderen)?

Een bekende vragen

U kunt een bekende vragen om u te brengen of te halen. Of om met u mee te gaan. Veel mensen vinden dat geen probleem. En misschien kunt u in ruil wat terug doen. Spreek samen af hoeveel u meebetaalt aan benzinekosten.

Openbaar vervoer

Via Connexxion kunt u uw reis plannen met het openbaar vervoer.

Een vrijwilliger vinden

Er zijn ook allerlei vrijwilligers die u ergens naartoe kunnen brengen. Vrijwilligershulp is gratis. Wel betaalt u een vergoeding voor de benzinekosten.

Woont u in Huizen? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Huizen of plaats uw vraag op Huizen voor elkaar. Of met Automaatjes, de Belbus of de Boodschappenplusbus.

Woont u in Blaricum, Laren of Eemnes? Neem dan contact op met Versa Vrijwilligerscentrale.

Op de been blijven

Het is belangrijk om stevig op de been te blijven. Zeker als u ouder wordt. In de folder Neem de stap, blijf vitaal vindt u handige tips. Bent u 65 jaar of ouder en woont u in Huizen, Blaricum of Laren? Kijk eens op de website Voorkom vallen. Beweeg. U leest er bijvoorbeeld hoe u fit en op de been blijft. En hoe u kunt voorkomen dat u valt.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is om meer te bewegen of te sporten? Kijk dan eens bij Sport en bewegen. Hier vindt u allerlei mogelijkheden.

Contact met het sociaal wijkteam

U zit ergens mee, maar u weet niet goed wat u moet doen? Misschien maakt u zich zorgen over een buurtbewoner? Of u vindt dat uzelf, of een buurtbewoner, meer hulp nodig heeft? In al deze gevallen kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam. Het Sociaal Wijkteam denkt graag met u mee. Zij kennen de buurt goed, hebben veel ervaring en weten veel oplossingen.

Wat kan ik doen als ik het daarmee niet red?

Heeft u meer of andere hulp nodig rondom vervoer? Het is goed om eerst uw vraag helder te krijgen. Bijvoorbeeld door het invullen van het Persoonlijk Plan. U kunt ook contact opnemen met het Advies- en informatiepunt van de gemeente. Een adviseur denkt met u mee over een oplossing die bij u past. Misschien komt u in aanmerking voor Wmo-vervoer of een gehandicaptenparkeerkaart. Of een hulpmiddel zoals een rolstoel of een aangepaste fiets. Voor sommige hulpmiddelen betaalt u een eigen bijdrage. Kinderen kunnen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer. De adviseurs van het Advies- en informatiepunt kunnen u hierover informeren.

Zorgverlener zoeken en vergelijken

Via de website KiesZO kunt u zorgverleners opzoeken en vergelijken. Alle zorgverleners op deze website hebben een samenwerking met de gemeente. 

Een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen

Weet u niet precies welke hulp u nodig heeft? U kunt een bekende vragen om met u mee te denken. U kunt ook contact opnemen met een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt mee over wat u nodig heeft. Ook kan een cliëntondersteuner helpen bij het invullen van het Persoonlijk Plan. De hulp van een cliëntondersteuner is kosteloos. Kijk voor meer informatie bij Cliëntondersteuning.

Kijk bij het onderwerp Zelfstandig wonen voor meer informatie.